Verksamhetsområden / Om mig

Bild_CV_POL_ansökan.png
John Knutsson, jur. kand.

Jag började driva juristfirma 2010. Jag tar hand om juridiska ärenden inom alla juridiska områden men är främst fokuserad på fordringstvister, avtalsrätt, skatterätt och entreprenadjuridik. 

Min bakgrund - Utöver juristexamen läste jag 1,5 år retorik på Lunds Universitet. Jag har skrivit ett 100 tal artiklar inom juridik, ekonomi, politik, företagsamhet och positivt tänkande på Företagande.se samt ett 60 tal avtal som Företagande.se kommer att sälja framöver (vissa avtal är dock gratis och finns som nedladdningsbara mallar på sajten). 

 

Inom juridik har jag jobbat inom alla möjliga områden, från familjerätt och assistansersättning till skatteplanering och entreprenader.

 

I mitt privatliv är jag aktiv med boxning och jag dansar salsa i ett team. I övrigt kan nämnas att jag växte upp som kristen och inspireras av kristna värderingar.

Välkommen att höra av er! Jag återkopplar till er inom 24 timmar!

Med vänliga hälsningar

 

John Knutsson, jur. kand.

verksamhetsomrc3a5den-small-version.jpg
Verksamhetsområden

Entreprenadjuridik - Jag har 8 års erfarenhet av byggtvister. Jag är väl insatt i fastighetsrätt och bistår er gärna vid tvist men också då ni förhandlar och väljer entreprenörer vid reparation, ombyggnation och tillbyggnad.

Fordringsrätt - Jag kan hjälpa er att i första hand kontakta er motpart och förklara dina juridiska rättigheter. Funkar inte det har vi 2 val - Kronofogden eller tingsrätten, utöver att du kan använda ett inkassobolag som ett första steg. Jag kan exempelvis hjälpa er upprätta ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogden och bestrider motparten fordran kan vi föra civilprocess i domstolen.

Avtalsrätt - Jag har upprättat ett 60-tal avtal inom olika juridiska områden och branscher. Bland annat är jag upphovsman till avtalsdelen i Företagarpaketet på Företagande.se. Jag är väl insatt i den djupaste doktrin inom avtal och skräddarsyr gärna ditt specifika avtal.

Skatteplanering - På juridiska fakulteten profilerade jag mig till skattejurist i fördjupningen, som varade under 1,5 års tid utöver grundexamen inom juridik om 3 år. Jag är väl bevandrad i nationell och internationell skatterätt och jag utreder gärna din skatterättsliga situation.